Ystad Saltsjöbad

Saltsjöbadsvägen 15 • Ystad

Ystad Saltsjöbad har varit en mötesplats för rekreation, nöje och arbete sedan 1897. Man har genom åren blivit en riktig klassiker bland svenska hotell. Under de senaste åren har man ändrat riktning mot ett mer New Port inspirerat hotell, där närheten till havet ska spela en stor roll. Ystad Saltsjöbad har moderniserats och fått en ljus och stilren karaktär. Här bor man endast 5 minuters bilresa från Ystad centrum och färjeterminalen ligger 1 kilometer bort.

Det finns 140 rum på YSB, varav 2 är sviter och 10 är minisviter. Här finner man rum mot alla väderstreck med en varierande utsikt. Du väljer mellan att övernatta i standard, superiorrum, superiorrum familj, deluxerum, juniorsvit, svit eller grand suite. Standardrummen är mindre men håller mycket hög standard. Rummen är inredda i jordnära färger som skapar en mysig atmosfär. De flesta av rummen har balkong. Grand Suite är ”sviternas svit”, det är det största och mest lyxiga Ystad Saltsjöbad har att erbjuda. I denna helt nya svit med klassisk, exklusiv inredning mår man inget annat än bra. Här finns ett separat sovrum, vardagsrum och ett fullt utrustat lyxkök. Sviten har även två möblerade balkonger – en vetter mot poolen, den andra mot havet. Standardfaciliteter på YSB är badrum med dusch, TV, minibar och andra traditionella faciliteter.

Det finns gott om restauranger på Ystad Saltsjöbad. Vad sägs om Port: den svensk-amerikanska seafoodrestaurangen med plats för 200 gäster? Inredningen är klassisk, tidlös och lyxig. I köket tillagas rätter av lokala råvaror med fokus på fisk, skaldjur och grönt. Vitas är en fransk-amerikansk bistro med 60 platser. Här serverar man enkla charkuterier, hamburgare och rossini. Vitas ska vara en självklar mötesplats för människor i alla åldrar. Varje dag erbjuder man milkshake och pannkakor till barnen – ett riktigt familjärt ställe. Måndag till torsdag mellan 15.00 – 17.00 står en härlig kakbuffé framdukad. Terrassen är hotellets stora uteservering, här håller man öppet mellan juni – september och bjuder på utsökt mat och svalkande drycker. Brunch serveras varje söndag mellan 12.00 – 14.30.

Ystad Saltsjöbad erbjuder ett stort utbud av spa-upplevelser. ”The Creek Experience” är en helkroppsbehandling där de fyra elementen luft, eld, jord och vatten står som grund. Här njuter man i två timmar av behandlingar i en tropisk regnskogsmiljö. På YSB finns flera pooler, utomhus och inne. Gäster kan ta en avslappnande stund i bastun eller välja att gå på ett svettigt gruppträningspass. Sen så ligger aldrig det svalkande havet mer än några steg bort!

Tillgängliga rum på Ystad Saltsjöbad

Incheckning

Utcheckning

 

I samarbete med Ystad Saltsjöbads olika rumstyper

Fredag 2 Augusti t.o.m Lördag 3 Augusti - Pris inkluderar moms.

Fler hotell i Ystad