• Evenemang idag
Lördag
14
Augusti 2021
Solhällan Ystad

Torsson

Sedan förra albumet, som kom ut på bandets 40-årsdag år 2016, har det mesta sett ut som vanligt i hobbybandet Torssons värld. Nya låtar har skrivits, repats in, testats live och till slut spelats in.

Men bakom kulisserna har ändå en viktig förändring gjorts. Under nästan 20 års tid gav Torssons ut sina plattor på ett större skivbolag men när detta under 2019 köptes upp av en amerikansk aktör, valde man att byta till ett mindre indiebolag, Adore Music i Göteborg.

”Det kändes logiskt att börja samarbete med Peter Nordenström på Adore Music”, säger Dan Persson, basist och kapellmästare. ”För ett par år sedan släppte han vår låt ”Det spelades bättre boll” som singel för Record Store Day på sitt bolag, och vi kände direkt att vi var på samma våglängd”. Att Peter var Torssonfan ut i fingerspetsarna var såklart en bonus. ”Han är en av de få med en komplett Torssonsamling, inklusive alla omslagsvarianterna på 80-talsalbumet ”En rökare i krysset”, och sånt imponerar ju, fortsätter Dan.

Samarbetet med Adore Music har blivit något av en nystart för Torsson:

”Nu är vi tillbaka i samma anda som när vi en gång inledde vår karriär i Klippan på Svenska Popfabriken. Det är lite mer jordnära, och en slags gör det själv-attityd som vi gillar, och det känns som vi fått ny energi och kreativitet”, säger Bo Åkerström, som var med och startade bandet för snart 44 år sedan.

Nya albumet ”Sol och måne” innehåller tolv nya låtar, elva av dom skrivna av Bo Åkerström och en av Dan Persson. Titelspåret är ett drygt sju minuter långt epos som noggrant avhandlar en solförmörkelse, ”Skjuter upp” handlar som sig bör om prokrastinering och ”Hela världen” är en poetisk betraktelse över livet, sett från ett frukostbord. Detta är några exempel från albumet där vissa av låtarna är i klassisk torssonsk anda, det vill säga små berättelser från vardagen med mer eller mindre sanningsenligt innehåll, medan andra är rena hittepå-texter. ”Vi överlåter till våra lyssnare att analysera vad som hänt på riktigt och vad som är ihopdiktat” säger Bo. ”För övrigt vet inte de andra i bandet heller vad som är sant och falskt. Och sen är ju texterna underordnade musiken, som alltid i det här bandet” tillägger han.

Boka på Tickster
I siffror

90 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Solhällan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Torsson, Solhällan

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober