• Evenemang idag
Lördag
10
Mars 2018
Ystads Teater Ystad

The Great Masquerade

Decadence, flapper´s and All That Jazz…
Vi bjuder in till Jay Gatsby's roaring 20's i maskeradtappning!


Fräulein Frauke och hennes överdådiga burlesk- och kabaret-föreställning kommer tillbaka till Ystad 10 mars. En vintageinspirerad fantasivärld i varieté-förpackning intar Ystads vackra teater med skratt, skönhet, dans, jazz, sång och så klart burlesk - denna queera, kroppspositiva, glamorösa, vackra, sexiga och, inte minst, roliga konstform!

Det blir en elegant 20-talsdoftande tillställning i ett klassiskt maskeradtema. Som vanligt har det bjudits in fantastiska artister som äntrar scenen!

På scen
- Colette Collerette (be): Get caught in a sensual time travelling! Award winning burlesque artist escaped from a silent movie.
- The Flying Willy (be): The Boylesque Dandy personified!
- Dusty Limits (uk): 'Taut, vicious and hilarious” - singer and konferencier extraordinaire!
- Ravishing Byrds Burlesque: * Bumps and Riots * Glitz and glamour while controversial and cheeky...
- Fräulein Frauke: * The Saucy Songbird * Kvällens värdinna och Sveriges främsta burleskexport bjuder på extravaganta nummer
- Janne Sjöblom: Jazzkatten från bland annat Sveriges Jazzband akompanjerar showen och bjuder på jazz efteråt i baren tillsammans med Fräulein Frauke för trivsamt mingel.

Efter showen blir det mingel med jazz i Teatercaféet.
Gäster får gärna klä upp sig till tänderna i, bland annat, både 20-tals tema eller burleskstil.

Lördagen den 10 Mars 2018
Ystads Teater
20.00 - ca 1,2 timmar plus paus. Jazz i baren efteråt.

Fräulein Frauke Presents' är producerad av Bichard Studios: Artisten Fräulein Frauke och konstnären John-Paul Bichard.

Burlesk är en provocerande, norm-ifrågasättande konstform som har skapat en nisch för starka kvinnor och queerkultur. Som konstform växte den sig stor i Amerika under första halvan av förra seklet, men dess rötter är mycket äldre än så. Ordet kommer från italienskans “Burla” och betyder hån eller “göra narr av”. Efter att burlesken var död i många år så återupplivades den med start i början på 90-talet av konstnärer, kabaretartister och sexarbetare som omdefinierade denna konstfulla underhållningsform i en ny, feministisk tappning. Det är denna “revival” som vi nu ser och är del av med en växande scen över hela världen med top notch, “cutting edge”, respekterad scenkonst

I siffror

38 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

148 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Great Masquerade, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj