• Evenemang idag
Lördag
10
Mars 2018
Mariakyrkan Ystad

Nilsson Spelar Gullin

"Nilssons musicerande känns helt rätt i ton och feeling som Gullin. Jag är absolut säker på att Lars hör dig ifrån sin himmel och ler så som han alltid gjorde när han upplevde något som passade perfekt." /Mailis Gullin (änka efter Lars)

Med ett hundratal solokonserter världen över har den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson (f.1980) från Malmö etablerat sig som en av vårt tids mest personliga pianister med ett helt eget tonspråk och anslag. "...några vill kanske placera honom bland dom svenska pianisterna efter Jan Johansson men Nilsson är så mycket mer än så." (Salt peanuts).

Med melodier hämtade från främst Skandinavien men även eget material väver Nilsson, genom sina improvisationer samt ett mycket varmt och personligt anslag, samman traditionen av jazzpiano med vårt Nordiska tonspråk vilket ger honom ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser.

Se eller lyssna på Mattias:
> YouTube: https://goo.gl/KRcSZ5
> Spotify: https://goo.gl/yAh3Ut

Lars Gullin, kompositören, arrangören och barytonsaxofonisten (1928-1976) är en av Sveriges genom tiderna mest kände jazzmusiker. Han var en nydanare som i sina kompositioner och arrangemang och i sitt spel tillförde jazzen en nydimension. Hans musik lever än idag, lika stark och engagerande som någonsin tidigare och 2018 skulle Gullin ha fyllt 90 år. Med ett ljust och hoppfullt Nordiskt vemod väver den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson samman Gullins kompositioner med sitt eget personliga tonspråk. Mailis Gullin, änka efter Lars, har sagt: "Nilssons musicerande känns helt rätt i ton och feeling som Gullin. Jag är absolut säker på att Lars hör dig ifrån sin himmel och ler så som han alltid gjorde när han upplevde något som passade perfekt."

Press
"Nilsson är inte bara osedvanligt talangfull och med ett spel som präglas av både nyfiken ungdomlighet och eftertänksam mognad"..."en kompositör och pianosolist på världsnivå." (Lira)

"Pianisten Mattias Nilssons solodebut smälter framgångsrikt samman ett klassicerande förhållningssätt med improvisatorisk frihet och idérikedom." (***** 5/5, Ystads Allehanda)

"Skåningen borde tillhöra landets mest omtalade på sitt instrument."..."Varje ton och varje pausering känns övervägd och meningsfull."..."En ensam pianist kombinerar på ett förunderligt vis nordisk kammarmusik med jazzig attityd." (***** 5/5, Kulturbloggen)

I siffror

206 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Mariakyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nilsson Spelar Gullin, Mariakyrkan

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April