• Evenemang idag
Torsdag
9
November 2017
Stortorget, SE-271 43 Ystad, Sverige Ystad

Kristallnatten

I år är det 79 år sedan kristallnatten ägde rum, 9 november 1938 i Tyskland. 400 judar mördades, 20 000-30 000 judar fördes till koncentrationsläger och över 7 500 butiker vandaliserades av nazister. Det var startskottet på förintelsen.
Hotet från nazister finns idag fortfarande kvar. I september 2016 utsattes en socialdemokratisk politiker för en mordbrand av den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, vilket fick honom att avgå från sin politikertjänst. Under sommaren har vi sett dem attackera Pride-parader i flera städer och trakassera strejkande asylrättsaktivister.
Högerextrema rörelser växer över hela världen och att nazister går på våra gator skapar otrygghet och rädsla hos många. I slutet av september samlades nazister för att demonstrera i Göteborg – men genom en enorm motdemonstration fick de inte röra sig en meter.
Genom att stå tillsammans mot rasism och nazism säger vi att vi minns kristallnatten och att det aldrig får hända igen. Kom till Stortorget den 9/11 klockan 17.30 för att delta i vår manifestation – tillsammans är vi starka!

Samling 17:30 på Stortorget i Ystad, avmarch 17:40 ner till Öptorget där manifestationen kommer hållas.
Nere på Öptorget bjuds det på kaffe och fika.
Alla med hjärtat på rätta stället är välkomna!

I siffror

113 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

97 st

har besökt evenemanget på Ystad.com

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December