• Evenemang idag
Onsdag
11
Oktober 2017
Knutssalen, Gamla Rådhuset, Ystad Ystad

Föreläsning: Modeslavar

Välkommen till en föreläsning med författarna till boken Modeslavar – Den globala jakten på billigare kläder.

I västvärlden talas det ofta om en demokratisering av mode, om hur de billiga klädkedjorna möjliggör för alla att klä sig moderiktigt. Men klädindustrin har en smutsig baksida.

I föreläsningen följer journalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom de svenska klädföretagen från efterkrigstidens Borås till de nya låglöneländerna i Asien, för att berätta om människorna som betalar det verkliga priset för vårt billiga mode. På sin resa möter de läderarbetare i Bangladesh som sällan blir äldre än 50 år, tonåriga sömmerskor i Burma som får sparken om de blir sjuka och ljusskygga fabriksägare som omger sig med beväpnade vakter.

Modeslavar är ett reportage om en industri med mycket att dölja. Här blottläggs verkligheten bakom de stora klädföretagens hållbara fasad och konsekvenserna av en affärsmodell som går ut på att jaga världens lägsta priser. Men det ges också exempel på modeföretag som faktiskt försöker att förändra och har idéer om hur framtidens hållbara klädindustri kan se ut.

Arrangör: Styrgruppen för Fairtrade City Ystad.

Föreläsningen avslutas med frågestund och Fairtradefika.

I siffror

56 st

har besökt evenemanget på Ystad.com

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November