• Evenemang idag
Torsdag
3
Augusti 2017
Ystads bibliotek Ystad

Alice Hernqvist Kvintett

Välkomna på en gratis konsert i den nyrenoverade bibliotekshallen på Stadsbiblioteket!

Alice Hernqvist Kvintett är ett malmöbaserat band vars medlemmar träffades via studier på Musikhögskolan. Trots den vanliga sättningen strävar musikerna mot att sudda ut de stereotypiska instrumentrollerna och gränserna mellan komp och melodi.
Medlemmarna spelar olika melodiska stämmor som blandas samman och tillsammans skapar en helhet och en öppen plattform för gemensam improvisation. Musiken kompletteras och färgas av egenskrivna svenska texter.

Alice Hernqvist är från början en klassiskt skolad pianist som först i de sena tonåren hittade fram till jazzmusiken, vilken nu har blivit hennes passion. I Alice Hernqvists musik blandas dessa två världar. Med rötter i den traditionella jazzen och inspiration från nordisk jazz och ECM Records, använder hon sig av melodiska uppbyggnader, strukturer och motstämmor som på många sätt kan liknas vid dem från klassisk musik i sina kompositioner.

Kvintettens medlemmar befinner sig på olika ställen och i olika faser efter eller under sin utbildning. Deras individuella erfarenheter och röster samverkar för att bilda soundet som är Alice Hernqvist Kvintett.

Alice Hernqvist – piano
Karin Regnander – vocals
Ellen Pettersson – trumpet
Isa Savbrant – bass
Mario Ochoa – drums

Arrangör: YstadSweden JazzFestival och Musik i Syd

I siffror

22 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads bibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Alice Hernqvist Kvintett, Ystads bibliotek

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober