• Evenemang idag
Lördag
5
Augusti 2017
Ystads bibliotek Ystad

YstadSweden JazzFestival: Amalia

Välkomna på en lördagskonsert i amfiteatern utanför Stadsbiblioteket!

Gustaf Rosenbergs AMALIA är en modern jazzkvartett. I centrum står de lyriska och rytmiskt kittlande kompositionerna som gärna målar upp ett filmiskt landskap eller återberättar en händelse. Musiken är skriven av Gustaf Rosenberg med inspiration från jazz, folkmusik, filmmusik och pop.


Gustaf Rosenberg är en kompositör med rötterna i stockholmstrakten. Efter ett par år i Köpenhamn flyttade han till Malmö och formade gruppen AMALIA. Han har stor bredd och har setts i olika sammanhang på popscenen och på jazzscenen. AMALIA är hans första egna band.

Edvin Lorinius är värmlänning med examen från Musikhögskolan i Malmö. Han har blivit känd för sina klara rytmiska och samtidigt poetiska toner både när det gäller vare sig det gäller basklarinett såväl som tenor-, altsax eller flöjt.

James Whife, från Wales, kom tidigt till Sverige och Malmö. Med ett kraftfullt uttryck och smäktande sväng har han turnerat i Israel, Palestina, Färöarna och genom hela landet. James Whife är otroligt bred i sin genre och engagerad i ett flertal grupper.

Kristoffer Rostedt från Borås är numera malmöbo. Hans färgrika, lyhörda och enormt svängiga trumspel har gjort honom välkänd. Med Perssons Sexa har han turnerat i bland annat Tyskland och har just släppt en väl rosad skiva.

Edvin Lorinius – tenor sax/ bass clarinet
Gustaf Rosenberg – piano
James Whife – bass
Kristoffer Rostedt – drums

Arrangör: YstadSweden JazzFestival och Musik i Syd

I siffror

28 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads bibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. YstadSweden JazzFestival: Amalia, Ystads bibliotek

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober