• Evenemang idag
Torsdag
20
Juli 2017
Mariakyrkan Ystad

Sommarkonsert

Hjärligt välkomna till sommarkonserten torsdagen den 20 Juli kl. 20:00 i Ystads Mariakyrka! Det kommer att vara en härlig mix av program och en unik musikupplevelse i toppklass.

DU& YSTAD
Richard He - piano
Ossian Edlund - tuba

Båda vi är födda och uppvuxna i Ystad och studerar just nu musik i Amsterdam respektive Köpenhamn.

FRI ENTRÉ!

Biografi:

Richard He (piano) studerar just nu i Conservatorium van Amsterdam. Han studerade tidigare för Jadwiga Knutsson, Ystad, och Ass.Prof. Marianne Jacobs, Malmö Latinskola. Han vann första pris i Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2013 i Köpenhamn och andra pris i Steinway Festivalen 2014 i Stockholm. Han blev uttagen till Polstjärnepriset 2014 och 2015, där han fick arbeta med Martin Roscoe, London, Mats Widlund och Staffan Scheja, Stockholm. Under 2015 fick han ett stipendium från Familjen John Anderssons i Anderslöv stiftelse. Han har även deltagit i sommarkurser i Danmark, England och i den världskända Mozarteum i Salzburg, Österrike, där han har arbetat med bl.a. Eugene Indjic, Paris, Niel Immelmann, London och Andreas Frölich, Köln.

Ossian Edlund (tuba) är född 1996 och uppvuxen i Ystad. Han började sin musikaliska bana vid Kommunala musikskolan i Ystad för trombonisten Olle Tull år 2002.
Under 2009 startade Edlund i Frivillige Bergnings-Corpsens/Hemvärnets musikkår Ystad.
2009 antogs Edlund till Marinens Ungdomsmusikkår, MUK. Orkestern har deltagit vid tattoo och konserter i stora dela av Europa, och i USA. Orkestern gav honom ett rejält steg framåt i den musikaliska utvecklingen. 2014 utsågs Edlund till den musikaliska ledningen för Marinens Ungdomsmusikkår.
2011-2014, 2016 var Edlund en del av det Svenska Blåslandslaget. Han var med 2013 och erövrade VM-guldet till Sverige vid WMC i Kerkrade, Nederländerna.
2015 tog Edlund examen inom naturvetenskap och musik vid Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund. Under gymnasietiden studerade Edlund tuba för musikern Kristoffer Bröte.
Idag studerar Edlund tuba vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för professorn Jens Bjørn-Larsen, och dirigeringsteknik vid Lunds universitet. Han tar även lektioner i orkesterdirigering för dirigentprofessorerna i Köpenhamn. Han är konstnärlig ledare för Kronprinsens Husarregementes Minnestropps musikkår i Malmö.
Sedan 2016 sitter Edlund i Militärmusiksamfundets styrelse.

I siffror

23 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

111 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Mariakyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sommarkonsert, Mariakyrkan

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober