• Evenemang idag
Fredag
25
September 2015
Östersjögymnasiet Ystad Ystad

Klädinsamling

"Ett stort antal flyktingar har under de senaste dygnet anlänt till Ystad och är förlagda på vandrarhemmet Beach House Ystad och Ystad Spa & Konferenshotell. De flesta har bara de kläder som de bär på kroppen, inga ombyte, inga varma kläder inför höst och vinter. Både vuxen och barnstorlekar behövs." -Citerar vi Ystads församling

Vi på Östersjögymnasiet i Ystad är nog inte de enda som känner för att hjälpa alla som kommit hit. Ystads församling uppmuntrar oss att engagera oss och det är precis vad vi tänker göra nu. (Gå gärna in på deras sida och läs.) Därför kommer vi att ta emot kläder och skor och pengar som vi sedan kommer skänka till de utsatta som kommit till Ystad och som nu, bland annat, bor mittemot vår skola.

SORTERING...
Vi kommer att gå igenom plaggen ni lämnar till oss för att sedan själva gå till förläggningarna och lämna in kläderna direkt. Vi uppskattar dock om ni själva sorterar de föremål ni lämnar in till oss. Det kommer göra det lättare för oss och vårt arbete. Dela gärna in sakerna ni lämnar i följande grupper: herrkläder, damkläder, barnkläder, skor, ytterplagg och övrigt.
Rena och hela kläder är ett krav.

STÖRST BEHOV...
På förläggningarna bor nu ca 160 personer, fördelat på 135 män, 15 kvinnor och 10 barn.
Det största klädbehovet är alltså herrkläder och skor i storlekarna M, L, XL och skostorlek 41, 42, 44.
Men det behövs även kvinnokläder i storlekarna S och M samt barnkläder.

PENGAR ÄR BRA...
Om man känner att man inte har några plagg att bidrag med kan man istället skänka en slant. För eventuellt skänkta pengar kommer vi att gå och köpa bland annat underkläder och hygienartiklar (t ex shampo, tvål, tandkräm, bindor) i samarbete med Ystads församling.

INSAMLINGSTILLFÄLLEN...
Vi, Alice Stråhed, Olivia Sjöberg och Kabir Dautovic, kommer att befinna oss på skolan under följande tider, för att ta emot det som ni vill skänka:

-Imorgon, fredag 25/9 mellan 8.00-12.00

-Måndag, 28/9 kommer vi återigen befinna oss på plats i skolans café och ta emot era bidrag. 8.00-12.00. Välkomna även då.

ELEVBUTIK...
Skolans bageri- och florist verksamhet laddar också upp med mängder av olika produkter i förmån för flyktingarna i Ystad. Under den kommande veckan går delar av intäkterna från vår elevbutik till vårt och Ystads församling humanitära arbete. Samarbetet och pengarna som vi får in kommer att gå till inköp av hygienartiklar och underkläder, underställ mm. För öppettider se inlägg nedan eller fråga.

VÅR BAGERIBUTIK HÅLLER ÖPPET FÖR ER:
MÅN-FRE 8.15-15.30
LUNCHSTÄNGT 11.30-12.45.

Vi hoppas att ni, liksom vi, vill engagera er. Vi garanterar att all hjälp gör nytta. Tack på förhand.

Ni hittar oss här:
Östersjögymnasiet Ystad
Björnstjernegatan 1A
Skolans cafeteria, på tredje våningen.

I siffror

58 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

423 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
Boenden närmast Östersjögymnasiet Ystad natten mellan 21 och 22 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Östersjögymnasiet Ystad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Klädinsamling, Östersjögymnasiet Ystad

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober