• Evenemang idag
Lördag
18
Mars 2017
Ystads Teater Ystad

Burlesque Circus

Come to the Circus – The Greatest Show on Earth!

Välkomna på en högst aktuell, vintageinspirerad kabaretföreställning ni sent ska glömma, för vad är väl lika romantiskt, sagolikt, roligt, fånigt och magiskt som den klassiska cirkusen?!


Fräulein Frauke, artisten och producenten bakom några av Europas största burlesk- och kabaretevents, är otroligt glad över att vara tillbaka i Ystads vackra teater, och med sig har hon en uppsjö fantastiska internationella artister från kabaretvärldens crème dé la crème. Det bjuds på en färgsprakande show med live musik, burlesk, kabaret och cirkus när Fräulein Frauke Presents för andra gången besöker Ystad efter en bejublad show 2014.

Navet i denna föreställning som blandar högt och lågt, humor och allvar och skönhet med “sillyness” är konferencieren och clownprofessorn Nalle the Great - “Creator of Wonders” Han kommer guida publiken genom en queervänlig, sexig, rolig och upplyftande show med storheter som Kitty Bang Bang - “whisky-soaked, fire-breathin', chopper ridin' Princess of British Burlesque” - en av Europas största burleskdrottningar!
Velma von Bon Bon - “An English rose plucked from a pop culture nonsense garden “ - humoristisk burlesk cirkusprinsessa
Kiki Lovechild - “a professional idiot”. Modern kabaretclown.
Fräulein Frauke - “The Saucy Songbird”, en av Sveriges största internationella burleskstjärnor som även kommer bjuda på vintageinspirerad jazzsång och Janne Sjöblom - toppianist från bland annat Sveriges Jazzband.

Föreställningen sker i två akter på Ystad Teater lördagen den 18 mars 2017, kl 20.00
Efter showen blir det mingel med live jazz i teaterns bar.

Biljetter: ystadteater.se och Ystad Turistbyrå 0411-577681
www.bichard.se / www.frauleinfrauke.com

“Fräulein Frauke Presents” är producerad av Bichard Studios: artisten Fräulein Frauke och konstnären John-Paul Bichard

*Inga djur kommer att vara med eller har kommit till skada under denna föreställning*

Burlesk är en provocerande, norm-ifrågasättande konstform som har skapat en nisch för starka kvinnor och queerkultur. Som konstform växte den sig stor i Amerika under första halvan av förra seklet, men dess rötter är mycket äldre än så. Ordet kommer från italienskans “Burla” och betyder hån eller “göra narr av”. Efter att burlesken var död i många år så återupplivades den med start i början på 90-talet av konstnärer, kabaretartister och sexarbetare som omdefinierade denna konstfulla underhållningsform i en ny, feministisk tappning. Det är denna “revival” som vi nu ser och är del av med en växande scen över hela världen med top notch, “cutting edge”, respekterad scenkonst.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Burlesque Circus, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November