• Evenemang idag
Tisdag
11
Oktober 2016
Ystads Teater Ystad

Lucrezia Borgia

Skräckhistoria i koloraturkaskader

Lucrezia Borgia var en av Gaetano Donizettis största framgångar. Som ledande tonsättare av operor under belcanto-eran; sångtekniskt virtuosa och fyllda av hisnande koloraturer, föredrog Donizetti mäktigt känslosamma tragedier. Han skrev operan inspirerad av Victor Hugos pjäs som är baserad på skandalkrönikan om den förskräckliga Lucrezia Borgia.


Den historiska Lucrezia Borgia blev utnyttjad av politiska skäl och bortgift tre gånger av sin maktgalne far, påve Alexander VI. Borgiafamiljens hänsynslösa politik kom att stå modell till Machiavellis Fursten. Enligt en illasinnad myt var Lucrezia sysselsatt med förgiftningsmord och korruption, sexorgier och incest; det sägs att hon ha fick ett barn med antingen sin far eller bror.

I operan förälskar sig den unge Gennaro i en vacker men maskerad kvinna. Till sin förfäran inser han att hon är den ökända Lucrezia Borgia. Inte nog med det, han förstår så småningom att han är hennes son.

För Malmö Opera på turné regisserar Maria Sundqvist Lucrezia Borgia i en koncentrerad kammarversion förlagd i historisk tid, italienska renässansen, med all dess kostymprakt.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lucrezia Borgia, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober