• Evenemang idag
Fredag
18
November 2016
Ystads Teater Ystad

Émilie & Voltaire

Ett nyskrivet drama om upplysningstidens största kärlekspar, dramatikern och filosofen Voltaire och matematikern och fysikern Émilie du Châtelet.

Han är Frankrikes mest omtalade poet och dramatiker, en provokatör som driver med kyrkan och överheten. Ständigt på väg att bli arresterad. En oäkting från landsorten, rik genom smarta affärer.Och svår hypokondriker.
Hon är född och gift inom högadeln med direkt tillgång till kungliga hovet. Hennes matematiska begåvning är uppenbar men som kvinna nekas hon tillträde till de skolor eller akademier där den kan utvecklas. Hon får gå sin egen väg. Och hon pratar oavbrutet.

Voltaire och Émilie blir häftigt förälskade och upplever en sällsynt kärlekspassion. De bryter medvetet med samhällets konventioner, lämnar Paris och förverkligar en utopi på landet där arbete och kärlek flödar fritt i ett till en början jämbördigt förhållande.
De lever i en historisk brytningstid och går i bräschen för upplysningen. De vetenskapar tillsammans men hon tänker snart både djärvare och skarpare än han. Och den opålitliga självkänslan, som kärleken kan läka, riskerar att rasera allt det de byggt upp.

Émilie och Voltaire är ett nyskrivet drama av Erik Wijk i samarbete med Teater Kapija. Föreställningen vänder sig till vuxna och ungdomar.

En föreställning med Janna Eriksson och Mladen Puric.

Arrangör Ystad Riksteaterförening.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Émilie & Voltaire, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober