• Evenemang idag
Fredag
25
November 2016
Ystads Teater Ystad

Digambara

koreografisk vandring i gränslandet mellan dans och ritual.

Virpi Pahkinen och hennes två dansare sammanlänkas i Digambara, en koreografisk vandring i gränslandet mellan dans och ritual. I en elegant kamp om ögonblicket för tre dansare påminner de om skuggor som måste mötas för att kunna skrida vidare.


Pahkinens koreografi söker sig utanför den västerländska danstraditionen, till platser och kulturer där dans och trans är en del i livsavgörande händelser. Med sitt tydliga formspråk är det ingen slump att hon är en av Skandinaviens internationellt mest framgångsrika solodansare och koreografer. Här tillsammans med dansarna Mugiyono Kasido och Pontus Sundset.

Virpi Pahkinen når i dag ut till en bred publik mycket tack vare att hennes verk har visats i SVT, hon har gett ut boken Ormbäraren och medverkat som sommarvärd i Sommar i P1. Hon är ett eget uppslagsord i Nationalencyklopedin, hon har fått flera utmärkelser för sin dans och uppträtt i ett 40-tal länder. Hennes fans förförs av hennesrörelsekonst och fascineras över att hon går sin egen väg, utan att snegla på trender.

Arrangör Ystads Riksteaterförening.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Digambara, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November