• Evenemang idag
Lördag
3
December 2016
Ystads Teater Ystad

Romeo & Juliakörens Julkonsert

Alla har ett förhållande till julen. Musiken, maten, känslan. Den återkommande traditionen.

I Julkonsert med Romeo & Julia Kören får du uppleva det bekanta på nytt. Kören från Dramaten blåser värme och liv i julmusiken med sina sceniska tolkningar. I Julkonsert med Romeo & Julia Kören får du också toner från medeltiden och renässansen, musik som klingar lite annorlunda men ändå doftar av jul. Och som vanligt i sina konserter blandar Romeo & Julia Kören det traditionella med det oväntade. Utrymme finns för både gapskratt och tårar.

Julkonsert med Romeo & Julia Kören har spelat för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

Publiken kommer tillbaka år efter år, de vet nästan vad de får.

Julkonsert med Romeo & Julia Kören. Julstämning på riktigt.

***
Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo och Julia på Dramaten. Men ganska snart började kören leva sitt eget liv och ge konserter med en fantasieggande blandning av sång, dans och teater. Sprungen ur teatervärlden har kören tagit fasta på äldre tiders ideal där musik och sceniskt berättande ofta hörde ihop.

En konsert med Romeo & Julia Kören är därför lika mycket en musikalisk som en visuell upplevelse. Spännvidden är stor och vare sig det rör italiensk renässans, fransk hövisk barock, slaviska liturgiska sånger eller mustiga folkvisor, låter kören den sceniska utlevelsen vara lika bärande som den vokala.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Romeo & Juliakörens Julkonsert, Ystads Teater

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November