• Evenemang idag
Fredag
22
April 2016
Ystad Studios Ystad

Pixel Skånes Filmfestival

Något för alla som gillar film!

För fjärde året i rad anordnas Pixel Skånes Filmfestival i Ystad och dörrarna till Ystad Studios öppnas upp för besökare från när och fjärran. Festivalen startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek och fyller i år 20 år.


Fredagen 22 april, bjuder på djupdykning i filmens värld med spännande seminarier, case study och besök med regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Vi bjuder på kaffe & fralla för alla morgonpigga som vill passa på att träffa Film i Skånes konsulenter.

På lördagen står skånsk film i fokus där du som besökare har chans att se 40 filmer i den stora tävlingen och dessutom lyssna på SFI:s Andreas Fock berätta om sina tre år som kortfilmskonsulent. Dagen avrundas med Pixel Auktionsförrättning, prisutdelning och fest. Leder oss genom dagarna gör årets konferencier Emma Gray Munthe.

Programmet hittar du här: http://www.filmiskane.se/pixel/pixel-2016/program

55 filmer visas parallellt på Pixel Junior - festivalen för filmskapare upp tom 15 år - som i år flyttar in i en stor studio där det även finns möjlighet att testa greenscreen, göra pins och skapa film med en smartphone.

Festivalen arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Ystads kommun.

Varmt välkomna 22-23 april till oss!

I siffror

96 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

323 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
Boenden närmast Ystad Studios natten mellan 17 och 18 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystad Studios). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Pixel Skånes Filmfestival, Ystad Studios

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December