• Evenemang idag
Måndag
16
November 2015
Ystad Saltsjöbad Ystad

Lunch & Föredrag

Företaget Sky Adventures startades 1990 av Pierre Rosén som lärde sig själv skärmflyga 1988, och som därmed är pionjären inom sporten i Sverige med 41 på sin licensbricka. Pierre och hans företag har sedan starten utbildat mängder med piloter. Företaget har utvecklats till att idag vara marknadsledande.

Sporten kom igång i mitten av sjuttiotalet. Pionjärerna var fallskärmshoppare som provade att starta med styrbara fallskärmar från en bergssluttning, på franska skidorten Chamonix, istället för att hoppa från ett flygplan. Snart började man utveckla speciella flygskärmar som enbart var avsedda för att startas från marken, inte genom hopp från flygplan eller utför stupkanter.

Pierre och hans företag är rotade i Kåseberga som kallats ”Sveriges Mecka för Hangfreaks”. Byn har genom åren vuxit och blivit ett av Skandinaviens mest åtråvärda plats för skärmflygning som årligen besöks av piloter från hela Europa. Men Pierre flyger både här och där. Han har utbildat samer i skärmflygning, och själv flugit i många länder senast i Sydkorea.

Du är varmt välkommen till oss Pierre!

I siffror

309 st

har besökt evenemanget på Ystad.com
Boenden närmast Ystad Saltsjöbad natten mellan 23 och 24 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ystad Saltsjöbad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lunch & Föredrag, Ystad Saltsjöbad

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Ystad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Ystad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober